Niels Bohrs SUND projekt

Dette projekt varede over 2 uger. Det gik ud på at vi skulle besøge og senere fik besøg af sundhedsstuderende nede fra Niels Bohrs Allé – alt fra radiografer, sundhedsplejsker og mere. Projektet gik ud på at vi skulle hjælpe dem med at udarbejde et XR (Extended Reality). I bund og grund fungerede vi som vejledere, og de skulle selv stå for at udvikle prototyper i praksis.

Men ingen af os havde nogen vejledningserfaring til at starte med. Hvad gør man så? Vi modtog undervisning i hvordan man gav konstruktiv feedback, og fik forskellige informationsmodeller om hvordan man kunne vejleder folk på vej. Dette vil især være vigtigt i fremtiden når mange af os vil arbejde med klienter på tæt hold.

Første møde med vores nye ‘klienter’ foregik ude på Niels Bohrs Allé. Her blev vi delt op gruppevis, hvor vi skiftede mellem 5 grupper af de SUND studerende, hvor de skulle pitche deres idéer om et XR projekt. Disse idéer var alt lige fra brandsimulatorer der underviste sundhedspersonale om hvordan de skulle reagere i en brandsituation på et sygehus, til behandlingssoftware for patienter med frygt for MRI scanninger, og hvordan de kunne få en bedre forståelse for hardwaren bag og dets formål.

Efter deres pitch kunne vi MMD’er komme med kritiske spørgsmål efterfulgt af konstruktiv feedback.

Til andet møde ugen efter kom de SUND studerende på besøg hos os på Seebladsgade. Denne gang havde vi en tidsplan med opdelte grupper, hvor de studerende skulle præsentere (ikke pitche) et koncept til os – altså en reklamevideo, tutorial eller andre former for prototyper. Her havde de videreudviklet de samme koncepter som vi tidligere havde givet feedback på. Vi gav dem ny feedback og kritik på deres præsentation efterfølgende.

Reflektion

Jeg synes faktisk projektet var et spændende og anderledes tiltag for noget samarbejde mellem afdelingerne, siden det er sjældent vi får chancen for at hilse på vores meds studerende på den anden afdeling. Nogle af de ting der kunne have været bedre var klart planlægningen, da det var lidt rundt på gulvet under andet besøg.

En anden ting var at jeg synes også vi skulle have været informeret lidt bedre om hvad deres projekt gik ud på helt nøjagtigt. Vi fik at vide det var et XR projekt, men nogle af løsningerne var så forskellige at jeg havde svært ved at se sammenhængen mellem dem og selve problemstillingen til tider.

Men alt i alt synes jeg det var rigtig fedt at få sammarbejdet med andre studerende på UCL, i modsætning til at vi holder os til vores hver lille afdeling.