SCRUM workshop

Da vi skulle lære SCRUM modellen, benyttede vi os af LEGO som skulle hjælpe med at sætte os i tidspressede situationer, i et ukendt miljø.

Hvad er SCRUM?

SCRUM er en udviklingsmodel til komplekse projekter, hvor arbejdet deles op i sprints på 2-4 uger.

Et SCRUM-team består af en Product Owner, der prioriterer kravene, en SCRUM Master, der faciliterer processen, og et udviklingsteam, der udfører arbejdet. Projektets krav samles i en Product Backlog, og under Sprint Planning vælges opgaver til Sprint Backlog, som teamet arbejder på i sprintet.

Teamet kan mødes dagligt i korte møder for at synkronisere arbejdet. Den daglige sprint afsluttes med en Sprint Review og en Sprint Retrospective for at evaluere og forbedre processen. SCRUM fremmer kontinuerlig forbedring og fleksibilitet i udviklingen.

Workshoppen gik ud på at vi skulle designe en by af LEGO, med alle de nødvendige faciliteter og funktionalitet, som en by normalt vil have. Der skulle også inkluderes en fokus på bæredygtighed.

Mellem hvert sprint planlagde vi hvad hvert medlem skulle foretage sig i næste sprint, så alle team medlemmer havde mindst én opgave, som de kunne foretage sig med det samme. Efter hvert sprint lavede vi også en meget kort vurdering af hvad vi kunne gøre bedre til næste sprint.

Hvert sprint varede kun 5 minutter, så der var virkelig pres på hvert element i opgaven. Tobias Lyberth var SCRUM master, og var derfor ansvarlig for at hver af os havde helt styr på vores egne opgaver.

På resultatet herover ser du opdelingen af vores by, samt tankeprocessen der fulgte med.

Oversigt over de forskellige dele af byen

I den røde boks kan du se en vindmølle, som er del af et grønt energi grid. Der er et fly ved siden af, som del af en globaliseret transport infrastruktur / turistindustri.

I den blå boks kan du se (fra venstre til højre) et rådhus med et monument, en brandstation og et hospital.

I den Orange boks kan du se (venstre til højre) et indkøbscenter, som skal være med til at koncentrere indkøb for borgere og sikre mindre transport og Co2 udledelse ved adskillige mindre supermarkeder i byen. Ved siden af kan du se en politistation og en folkeskole, som også er drevet af solpaneler.

I den gule boks kan du se boligområdet, med diverse selvforsyndende boliger, som er drevet af b.la. solenergi. Nederst i den gule boks kan du se universitetet. Boligområdet ligger mellem skolen og universitetet, for at mindske transport med bus og tog, og derved mindske Co2 udledninger og distancer for borgerne.

Hele byen er bygget rundt om et stort grønt rekreativt parkområder, med diverse skovområder og søer for biodiversitet. Der er også bus stop ved der cirkler rundt om området, og som stopper ved hver sektion af byen, som skal opfordre borgere til at tage offentlig transport i stedet for privatbiler.

I de orange bokse kan du se nogle af de alternative transportmidler vi har udviklet. Flyvende privatbiler skal være med til at mindske antallet af asfalterede veje, som i stedet kan give plads til grønne områder. Vi tog også inspiration af en DeLorean fra Back to the Future, som er drevet af biobrændsel (affald).

Reflektion

Det var en udfordring at arbejde med SCRUM for første gang. Selvom jeg havde læst det meste af forarbejdet, var der desværre ikke tid til at still spørgsmål hvis man var i tvivl om modellen.

I stedet gik vi i gang med det samme med at idé udvikle og producere noget, som del af SCRUM processen. De forskellige sprints gav et nemt overblik over hvad vi manglede, havde gang i og hvad vi havde færdigt.

Selvom det var stresset pga. tidspresset, så gav det en mulighed for at fokusere på at få tingene færdigt inden for deadline, frem for at gå i detaljer med hvert element, hvilket nogle gange er en god måde at skabe overblik over et projekt, hvis man er tidspresset.

Jeg kunne måske selv havde været mere fokuseret på at få hver opgave færdig til tiden, da jeg har en tendens til at gå i detaljer, men der var det en god ting at have en SCRUM master, som havde overblikket.