Projektintroduktion
Langelandsfortet på Sydfyn skulle bruge en interaktiv installation til deres museum. Projektet var delt op i 5 forskellige cases hver gruppe kunne vælge mellem. Min gruppe og jeg valgte case 5, som lød følgende:
Case 5: Interaktiv installation til operationsbunkeren, luftværnsstilling nord og kanonbunker 1.
Det første område man kommer til på museeter operationsbunkeren, luftværnsstilling nord og kanonbunker. De står alle originalt, med indhold som da Fortet var aktivt. Det er nogle gamle udstillinger, med gamle dukker og lign.
Opgave: Kan man implementere et digitalt lag -som kan være med til at opgradere udstillingen?
Min gruppe:
- Alexander
- Freja
- Tobias
- Sebastian
Virksomhedsbesøg
Da vores kunde var Langelandsfortet skulle vi selvfølgelig fra Odense for at besøget museet i sig selv. Da mig og William begge bor i Svendborg, tilbød jeg ham et lift, mens alle de andre fra Odense blev kørt i bus.
Flere af os havde medbragt kameraudstyr, mig, Freja og Oliver havde alle vores egne kameraer med, Tobias noget udstyr fra Medialab og nogle få fra det andet hold havde også deres egne kameraer med.
Da min gruppe havde valgt case 5 med fokus på operationsbunkeren, luftværnsstillingen, og kanonbunker 1, bevægede vi os først derhen. Efter noget tid i bunkerne, besluttede vi os for at følge udstillingerne rundt, da der var mange mennesker i de første par. Mangel på plads er et problem vi senere addresserede i projektet.
I løbet af besøget tog vi mange bileder. De forskellige bunkere tilbød mange forskellige motiver og udfordringer i forhold til fotografi, specielt i mørkere belysning.
Konceptudvikling
Som del af vores research workshop, skulle vi udvikle et koncept til projekt 2. Her blev vi delt op i større grupper, hvor vi fik chancen for at dele idéer og kritik til brainstorming.
Selve vores koncept gik ud på at lave en lysudstilling nede i bunkerne, som kunne illustrere soldater der delte historier fra deres tid på Langelandsfortet. Disse oplyste illustrationer kunne enten være på vægge eller i akrylplader, ligesom vi viste på vores mockup.
Inspirationstur
Selvom vi var på tur til Langelandsfortet, besluttede vi os i gruppen for også at tage en tur til Jylland for at besøge Kongernes Jelling og Økolariet i Vejle, begge af anbefaling fra underviserne.
Her havde vi også en spændende tur, hvor vi tilbragte hele dagen i Jylland. Vi drog en del inspiration fra Kongernes Jelling, og fik også taget en del billeder i løbet af besøgende.
Produktion
Vi skulle producere adskillige produkter til endelig fremvisning for klienten:
- Hi-fi prototype
- A3 plakat
- Flyer
- Video
- Akademisk rapport
Alle disse produkter skulle tilsammen understøtte vores koncept til udstillingen og evt. brug i fremtiden.
Vi fik også besøg af Leo, en veteran fra Langelandsfortet, som vi fik interviewet. Vi tog senere brug af disse interviews ved at klippe dem ind i vores prototype og video.
Udstilling
Alle vores produkter og hele vores koncept skulle til slut præsenteres for Langelandsfortet, samt nogle forskere.
Reflektioner
Til sidst vil jeg sige at det har alt i alt væres et spændende projekt. Det har været en udfordring at få et koncept ud i et fysisk spektrum, så det også er interaktivt. Det har også været god træning til at bruge kreativiteten i at tænke i mere konceptuelle baner, i stedet for at føle sig begrænset af at skabe en masse fancy grafik.
Som altid, er der ting der har fungeret godt, og andre ting som ikke har fungeret lige så godt, som alt er erfaring til fremtiden:
- Kommunikation er mit fortsatte svaghed, som jeg tilsynladende tager med mig til andet semester. Denne er svær at bekæmpe for mig personligt, da problemet også ændrer sig alt afhængigt af hvem jeg er i gruppe med. Nogle kan jeg snakke godt med, andre ikke så godt – nogle gange på grund af distraheringer, andre gange pga. konflikter.
- Mangel på initiativ har været et problem for mig i dette projekt. Jeg valgte at være sammen med nogle gruppekammerater, som jeg snakker rigtig godt med i hverdagen (til afveksling for tidligere projekter, hvor der til tider var konflikter med mine kammerater og mig), men dette har i stedet ført til at jeg har haft svært ved at tage initiativ og bevare koncentrationen under arbejdet, da der nogle gange gik lidt for meget hygge i gruppen. Jeg er nok bare en ‘all work and no play’ type!
- Bedre planlægning manglede jeg også lidt i dette projekt. Jeg plejer selv at lave en tidsplan og oversigt for at få overblik til større projekter, men sprang det over da dette var gruppearbejde. Dette gjorde så bare at jeg hurtigt mistede overblikket og havde svært ved at følge med i udviklingen i starten.
En del af disse problemer er nogle jeg selv fortsat skal arbejde på, især kommunikationen, som jeg stadig har svært ved at opklare. Én løsning kunne være at jeg simpelthen bare tænker højt en del, da jeg ofte undlader at sige mine tanker, hvilket er med til at skabe problemerne.
Jeg tænker at mangel på initiativ fra min side har bare været den gode kemi der var i min gruppe denne gang. Når alle mine kammerater deler samme fokus, har jeg også nemmere ved at bibeholde den arbejdskoncentration der er brug for.
Planlægning er kun for min egen skyld. Det er normalt ikke et krav at lave disse slags oversigter, men det hjælper mig personligt. Til en anden gang er jeg også sikker på at min gruppe ville værdsætte sådan et overblik med en nogenlunde tidsplan. Hvis man ville være mere præcis, kunne man eventuelt oprette en Trello til projektet.